Pileće kuglice sa maslinama
Vreme pripreme: 60 minuta
Za 2 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 2 pileća filea
 - 2 šargarepe
 - 1 celer
 - 100 g sitnog sira
 - Par kiselih krastavčića
 - 50 g kačkavalja
 - 1 kašika majoneza
 - 200 g sitnih maslina punjenih paprikom
 - 200 g brašna
 - 2 jajeta
 - 200 g prezle
 - mešavina začina
 - ulje
 
Priprema:
- Šargarepu i celer oguliti i iseći na krupnije komade pa sjediniti sa pilećim belim mesom. Preliti hladnom vodom i kuvati na umerenoj temperaturi dok sastojci ne omekšaju.
 - Meso i zelen ocediti i ostaviti da se ohlade, pa samleti na mašini za mlevenje.
 - Dodati sir, majonez, rendane kisele krastavce i kačkavalj. Začiniti po ukusu i dobro izmešati da bi se dobila ujednačena smesa.
 - Od pripremljene smese oblikovati kuglice veličine oraha. U svaku utisnuti punjenu maslinu i obložiti je smesom.
 - Kuglice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u prezle. Pržiti ih na umerenoj temperaturi u dubokoj masnoći dok blago ne porumene.
 
				