Špageti sa limunom i račićima

Vreme pripreme: 15 minuta
Za:  4 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 450 g tankih špageta Conad
  • so za špagete
  • 150 g maslaca
  • 1 kašičica grappe ili domaće rakije
  • 200 g očišćenih račića (gambora)
  • rendana kora  2 organska limuna
  • sok 1 limuna (ako je mali, može i sok 1.5 limuna)

Priprema:

  1. Dok se špagete kuvaju u posoljenoj vodi onoliko minuta koliko je navedeno na  pakovanju,  na malo maslaca u velikom dubljem tiganju sa težim dnom propržiti račiće koji su prethodno razleđeni (ako su bili smrznuti) i oceđeni.
  2. Kad se račići proprže za šta je potrebno svega 3 minuta, dodati rakiju ili grappu, promešati i sačekati da malo ispari.
  3. Dodati rendani limun, preostali maslac, so i ceđeni limunov sok.
  4. Izvaditi špagete iz vode, ali zadržati 1.5 dl vode u kojoj su se špagete kuvale.
  5. Staviti špagete u veliki tiganj, dobro ih promešajte sa ostalim sastojcima. Ako su suve, dodajte malo po malo vode u kojoj su kuvane špagete.