Riblji burger
Vreme pripreme: 45 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 4 lepe meke zemičke
- 4 velika (prepolovljena) ili 8 malih (približno 480 g ukupno) pljosnatih fileta ribe
- 1 prstohvat kajenskog bibera
- 1 šolja običnog brašna
- maslinovo ulje
- 25 g parmezana
- 125 g matilovca
- 1 limun
- 1 srednji krompir
- 500 g smrznutog graška
- struka sveže nane
- 6 kornišona
- 1 kašika kapra
- 1 mala zelena salata
- 250 g prirodnog jogurta bez masti
- ¼ svežeg peršuna ravnog lista
- 1 limun
Priprema:
- Stavite zemičke u rernu.
- Nasecite krompir debljine 0,5 cm, stavite ga u malu tavu, prelijte ključalom vodom i poklopcem i pustite da proključa.
- Na listu masnog papira začinite ribu morskom solju, crnim biberom, a zatim pospite brašno i premažite.
- U tiganj sipajte 2 kašike ulja i dodajte ribu. Pecite dok ne porumeni, zatim fino narendajte parmezan po vrhu kad ga prevrnete.
- Smrznuti grašak stavite u posudu sa krompirom, a zatim iskidajte lisnatu gornju polovinu nane i vratite poklopac.
- U seckalicu stavite kornišone, kapar, zelenu salatu i jogurt. Otrgnite gornju lisnatu polovinu peršuna, iscedite limunov sok, začinite po ukusu i sipajte u posudu.
- Ocedite grašak i krompir, napravite pire u procesoru i začinite po ukusu.
- Kada je riba spremna, izvadite zemičke iz rerne i poslužite uz grašak, tartar sos, šaku matilovca i kriške limuna.