Trobojni čizkejk

Vreme pripreme: 50 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: srednje

Sastojci:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 2 kašike mlevenih, pečenih lešnika
  • 125 g maslaca
  • 50 do 70 ml mleka ili soka od pomorandže
  • 400 g krem sira
  • 80 g šećera u prahu
  • 250 ml slatke pavlake
  • 150 g nugat krema
  • 200 g čokolade za jelo i kuvanje
  • 150 ml slatke pavlake
  • 150 g čokolade

Priprema:

  1. Umutiti omekšao maslac na sobnoj temperaturi, dodati keks, lešnike, 50 ml mleka, sve sjediniti, po potrebi dodati još malo mleka. Dobićete mekšu smesu koju ćete utisnuti u kalup prečnika 20 cm.
  2. Odložiti u frižider dok pripremate fil. Umutite slatku pavlaku, ne previše čvrsto, ostavite sa strane. Otopiti čokoladu na pari. Umutite krem sir i šećer u prahu. Dodati otopljenu čokoladu i krem, mutiti dok se sve lepo ne sjedini, dodati umućenu slatku pavlaku i mutiti kratko na najmanjoj brzini, koliko da se fil lepo sjedni.
  3. Špatulom još malo promešati, lagano, i rasporediti preko podloge od keksa. Odložiti na hlađenje 1 h.
  4. Slatku pavlaku nasuti u šerpicu, staviti da se zagreje na srednjoj temperaturi ali ne treba da provri, skinuti sa ringle i ubaciti izlomljenu čokoladu.
  5. Ostaviti tako 1 minut da odstoji pa dobro izmešati, preliti preko fila i vratiti u frižider da se dobro ohladi i stegne, najbolje bi bilo preko noći.