Topla salata od sočiva i bundeve

Vreme pripreme: 35 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 350 g bundeve, seckane na kockice
  • 3 supene kaške maslinovg ulja
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica kima
  • 100 g sočiva
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika vinskog sirćeta
  • 30 g mešanog orašastog voća (badem , orah)
  • 1 manja glavica ljubičastog luka
  • 20 g sveže nane 

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 220 stepeni.
  2. Obložite pleh papirom za pečenje.
  3. Stavite bundevu, beli luk, kim, so, biber, maslinovo ulje i pecite 25 minuta dok ne omekša i blago promeni boju.
  4. Prokuvajte vodu i stavite u nju lovor i sočivo, te kuvajte petnaestak minuta dok ne omekša.
  5. Procedite i izvaditer lovor list.
  6. Stavite u činiju sočivo, dodajte ulje, sirće , malo soli bibera, a onda i pečenu bundevu. Dodajte i malo ulja iz pleha. orašaste plodove, luk i seckane listiće sveže nane.
  7. Poslužite uz malo pavlake sa strane (za one koji vole).