Topla salata od sočiva i bundeve
Vreme pripreme: 35 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 350 g bundeve, seckane na kockice
- 3 supene kaške maslinovg ulja
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica kima
- 100 g sočiva
- 2 lovorova lista
- 1 kašika vinskog sirćeta
- 30 g mešanog orašastog voća (badem , orah)
- 1 manja glavica ljubičastog luka
- 20 g sveže nane
Priprema:
- Zagrejte rernu na 220 stepeni.
- Obložite pleh papirom za pečenje.
- Stavite bundevu, beli luk, kim, so, biber, maslinovo ulje i pecite 25 minuta dok ne omekša i blago promeni boju.
- Prokuvajte vodu i stavite u nju lovor i sočivo, te kuvajte petnaestak minuta dok ne omekša.
- Procedite i izvaditer lovor list.
- Stavite u činiju sočivo, dodajte ulje, sirće , malo soli bibera, a onda i pečenu bundevu. Dodajte i malo ulja iz pleha. orašaste plodove, luk i seckane listiće sveže nane.
- Poslužite uz malo pavlake sa strane (za one koji vole).