Punjeni šampinjoni

Vreme pripreme: 25 minuta
Za 2 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 500 g šampinjona
  • 1 komad praziluka
  • 100 g Mozzarella
  • 100 g slanine ili pančete
  • 1 kašičica parmezana
  • 1 veća kocka kravljeg sira
  • 1 veza peršuna
  • 1 prstohvat soli
  • malo bibera

Priprema:

  1.  Očistite šampinjone.
  2. Mozzarellu narendati, dodati sitno naseckani praziluk  i slaninu, zatim dodajte sitno seckani peršun, so i biber i sve zajedno izmešati.
  3. Za drugu vrstu punjenja narezati malo slanine na sitne kockice, pripremiti otopljeni  sir i parmezan.
  4. Pečurke punite dobijenim  smesama za šampinjone. Jedne punite smesom mozzarelle, prazilka i slanine, a druge sa topljenim sirom,  kockicama slanine i na vrh svih pečuraka koje su napunjene stavite parmezan.
  5. Peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.