Piletina sa kremom od kokosa
Vreme pripreme: 30 minuta
Za 4 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 4 bataka sa karabatacima bez kostiju i bez kože
- 1 glavica ljubičastog luka
- 1 ravna kašika aleve paprike
- biber, so
- 1 konzerva kokososve pavlake
- 200 g pirnča
- 1 kašika kokososvog ulja ili maslinovog ulja
- 100 ml vode ili pilećeg bujona
Priprema:
- Iseći meso na krupne komade.
- Zagrejati ulje.
- Staviti pirinač da se kuva, pa kad se skuva ocediti da bude suv i rastresit.
- Iseckati ljubičasti luk i propržiti ga lagano da bude staklast.
- Dodati piletinu i pržiti zajedno sa lukom, dodati so, beli biber, kašiku aleve paprike.
- Mešati i podliti sa 100 ml vode ili još bolje sa malo pilećeg bujona.
- Posle 10 minuta, dodati kokosovo mleko i kuvati još desetak minuta.
- Služiti sa pirinčem.