Nastavak uspješne saradnje pod nazivom „Svi ukusi Italije – Buonissimo“

Ovogodišnji događaj pod sloganom „Svi ukusi Italije – Buonissimo“, održan u Aroma marketu u BIG Fashion-u predstavlja nastavak uspješne saradnje projekta “Zakorači u Aromu i upoznaj Italiju”, započetog u maja mjesecu prošle godine (2023).
Već drugu godinu za redom kompanija Domaća Trgovina u saradnji sa Ambasadom Italije i Italijanskom agencijom za spoljnu trgovinu, radi na promociji italijanskih proizvoda u Aroma, City i Conto marketima.
Događaju, koji je povodom početka ovog projekta organizovan u Aroma marketu u BIG Fashion Podgorica, prisustvovali su: ambasador Italije u Crnoj Gori Andreina Marsella, direktor ICE – Italijanske agencije za spoljnju trgovinu ICE Antonio Ventresca, kancelarija u Beogradu i Podgorici i predstavnica kompanije Domaća trgovina, u čijem sastavu posluju Aroma, City i Conto marketi, direktorica sektora za upravljanje robnim kategorijama, Aleksandra Medojević.
Saradnja između dvije zemlje odvija se na mnogim poljima, a ovaj projekat ima za cilj da crnogorskoj javnosti i potrošačima predstavi kvalitet i autentičnost italijanskih proizvoda na novi i drugačiji način.

Ambasador Italije u Crnoj Gori, Andreina Marsella, tokom svog govora je izjavila:
„Rezultati inicijative koju smo pokrenuli prije godinu dana bili su izuzetni, i odlučili smo da je ponovimo i ove godine, iako na malo drugačiji način, ali uvijek sa istim ciljem, da donesemo enogastronomsku baštinu ovdje u Crnu Goru. I zato, sa velikim zadovoljstvom želimo da pokrenemo novi projekat pod nazivom ”Tutti i saporti d’Italia – Buonissimo”, koji će donjeti u Crnu Goru različite prehrambene poizvode i vina. Cilj ovog projekta je stvaranje novih sinergija sa crnogorskim privrednim subjektima, uključujući uvoznike, dobavljače i ugostitelje, na dobrobit i Italije i Crne Gore,“ izjavila je ambasador Andreina Marsella
Italijanska agencija za spoljnu trgovinu ICE podržala je ovaj projekat, a tom prilikom direktor agencije Antonio Ventresca izjavio je: „Prošlo je godinu dana, ponovo smo tu. Naš projekat koji smo pokrenuli prošle godine i koji je bio uspješan, nastavljamo ove godine pod nazivom „Svi ukusi Italije-Buonissimo“.To je bila intuicija ambasadora Marsele, koju smo pratili ja i naš tim. Zajedno sa našom kancelarijom u Rimu odlučili smo da nastavimo ovaj projekat, jer je projektima potreban kontinuitet. Zato zahvaljujem našoj kancelariji u Rimu što nas je podržala u nastavku ovog projekta. Prošle godine smo prodali 32% više italijanskih proizvoda. Ovogodišnji izazov je očigledno još ambiciozniji, ali sam siguran da ćemo zajedno uspjeti da poboljšamo percepciju italijanskog ukusa, italijanskog proizvoda sa projektom “Svi ukusi Italije-Buonissimo”.

„Izražavamo veliko zadovoljstvo nastavkom naše uspješne saradnje, koja omogućava da zajedno ostvarujemo izvrsne rezultate i postižemo visoke standarde u ponudi i kvalitetu usluga. Projekat “Svi ukusi Italije – Buonissimo” ističe se svojim jedinstvenim konceptom, pružajući potrošačima priliku da otkriju i uživaju u pravim italijanskim proizvodima dostupnim u našim marketima širom Crne Gore. Ponosni smo što nudimo preko 60 italijanskih brendova, od kojih su neki ekskluzivno dostupni u Aroma, City i Conto marketima. Tokom naredna tri mjeseca, ovi proizvodi će biti posebno izloženi, dodatno promovisani i medijski predstavljeni kako bismo našim potrošačima još bliže predstavili raznovrsnost i kvalitet italijanskih proizvoda. Ovaj projekat je dio našeg kontinuiranog nastojanja da unaprijedimo kvalitet naših usluga i proizvoda. Zahvaljujući našem pristupu i stalnim inovacijama, trudimo se da našim potrošačima pružimo najbolju moguću vrijednost“, saopštila je Aleksandra Medojević, predstavnica kompanije Domaća trgovina.

Projekat “Svi ukusi Italije – Buonissimo” trajaće od 10. juna do 10. septembra, gdje će kupci biti u prilici da biraju posebne italijanske proizvode pravog kvaliteta, dostupne samo u Aroma, City i Conto marketima.