Piletina sa kremom od kokosa

Vreme pripreme: 30 minuta
Za  4 osobe
Težina pripreme: lako

Sastojci:

  • 4 bataka sa karabatacima bez kostiju i bez kože
  • 1 glavica ljubičastog luka
  • 1 ravna kašika aleve paprike
  • biber, so
  • 1 konzerva kokososve pavlake
  • 200 g pirnča
  • 1 kašika kokososvog ulja ili maslinovog ulja
  • 100 ml vode ili pilećeg bujona

Priprema:

  1. Iseći meso na krupne komade.
  2. Zagrejati ulje.
  3. Staviti pirinač da se kuva, pa kad se skuva ocediti da bude suv i rastresit.
  4. Iseckati ljubičasti luk i propržiti ga lagano da bude staklast.
  5. Dodati piletinu i pržiti zajedno sa lukom, dodati so, beli biber, kašiku aleve paprike.
  6. Mešati i podliti sa 100 ml vode ili još bolje sa malo pilećeg bujona.
  7. Posle 10 minuta, dodati kokosovo mleko i kuvati još desetak minuta.
  8. Služiti sa pirinčem.