Punjeni šampinjoni
Vreme pripreme: 25 minuta
Za 2 osobe
Težina pripreme: lako
Sastojci:
- 500 g šampinjona
- 1 komad praziluka
- 100 g Mozzarella
- 100 g slanine ili pančete
- 1 kašičica parmezana
- 1 veća kocka kravljeg sira
- 1 veza peršuna
- 1 prstohvat soli
- malo bibera
Priprema:
- Očistite šampinjone.
- Mozzarellu narendati, dodati sitno naseckani praziluk i slaninu, zatim dodajte sitno seckani peršun, so i biber i sve zajedno izmešati.
- Za drugu vrstu punjenja narezati malo slanine na sitne kockice, pripremiti otopljeni sir i parmezan.
- Pečurke punite dobijenim smesama za šampinjone. Jedne punite smesom mozzarelle, prazilka i slanine, a druge sa topljenim sirom, kockicama slanine i na vrh svih pečuraka koje su napunjene stavite parmezan.
- Peći u rerni na 200 stepeni 15-20 minuta.